A legjobb 32 küzdelmei zajlanak Madridban. Az időjárás a mai napon sokkal kedvezőbb,mint korábban. Az esti programban csap össze Fabio Cobolli és Karen Khacsanov.

Az olasz menetelése mindenképp meglepő,mert a szezonban eddig semmit nem mutatott. Marrakeshben kikapott Kotovtól aki csak tapogatózik az elmúlt hónapokat nézve. A mélypontok ezután következtek. Egyrészt kikapott Nagaltól aki Monte-Carlo előtt teljesen vakvágányon volt. Majd Barcelonában annyira izgult vagy egyszerűen csak a forma ily csekély,hogy 40 feletti ki nem kényszerített hibával kapott ki Nadaltól. A madridi szereplését is érdemes a helyén kezelni. Az első fordulóban Tabiló ellen jól játszott az olasz,de Jarryval egy pocsék összecsapást hoztak össze. Hiszen mind a ketten gyengén muzsikáltak.

Fabio a sok hibáival vajon mire megy az orosszal szemben? Szerintem nem sokra. Khacsanov kedvenc borítása a salak még ha karrierje nem is erről szólt mind ezidáig. Azonban a szezont remekül kezdte. Monte-Carloban három meccset is nyert és csak a negyeddöntőben a győztes,Tsitsipas tudta megállítani. Ami igazán fontos,hogy jól is játszott a tornán összességében. Madridban nem kapott könnyű ellenfelet,de végül is ez már második forduló volt,mire becsatlakozott az orosz. A találkozót elég rozsdásan kezdte Karen. Rengeteget rontott az első játszmában. Ezt követően viszont rendezni tudta a sorait és a második szettben kitűnő produkciót láttunk tőle. A harmadik játszma végletekig kiélezett vircsaftot hozott. A szett derekán már látszott,hogy felőrli az orosz Bautistát. Először nem sikerült elvennie az adogatását,de a következő alkalomnál már igen. A meccs utolsó néhány játékában fantasztikus labdameneteket játszottak. Üdítően hatott,hogy volt türelme Khacsanovnak megfelelő türelemmel és bátorsággal megütni a labdákat. Fejben összeszedettnek bizonyult,pedig a spanyol az utolsó játékban mindent beleadott.

A formák és a mentális állapotok alapján nyugodt szívvel voksolok az oroszra.

Cobolli, Flavio - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp