Folytatódik a norvég bajnokság és egy érdekes szorzópárosítást látok ezen a meccsen. Egyértelmű esélyes itt a Lillestrom, de igazából ez nehezen magyarázható, miután múlt héten látványos összeomlást produkáltak a Bodo ellen (0-5).

Nem vitatom, a Sandefjord nem egy Bodo/Glimt. Azonban valahogy mindig bennmaradnak és pont ezeken a meccseken ehhez jól teljesíteniük, mivel itt lesz lehetőségük a pontszerzésre. Az egyike azon csapatoknak, amelyek eggyel kevesebb meccset játszottak és amely sikeresen kiesett alacsonyabb osztályú csapattal szemben a norvég kupából. Ettő lfüggetlenül nem szerepelnek rosszul, miután a Rosenborg ellen egy vállalható vereséget szenvedtek. A 2-0 simának néz ki, azonban több helyzetük is volt és a végeredmény nem tükrözi a játék képét. Ezután jött a kupából való búcsú, majd az Odd elleni szerencsétlen döntetlen. Két, teljesen elkerülhető gólt kaptak és így is az Oddnak kellett hajtani a pontszerzésre. Mindenképpen jól jöhetett volna nekik egy győzelem vendégségben, viszont a javítási lehetőség adott.

Érkezik az LSK és mint említettem korábban, nem tűnik nagyon acélosnak a csapat. Nem tudom, hogy azon kell-e utólag jobban meglepődnöm, hogy kikaptak hazai környezetben a KBK ellen, vagy hogy nyerni tudtak Haugesundben. Mindenesetre a múlt heti bodoi meccs nagyon egyoldalú volt és hiába nem brillírozott idén eddig a Bodo sem,teljesen sansztalan volt az LSK. Sem a támadójáték, sem a védekezés nem volt megfelelő és ennek következtében azt kell hogy mondjuk, az ötgólos vereség reális.  Hosszú évek után állt át a hagyományos 4-4-2-ről a modernebb 4-3-3-ra a csapat, azonban ez nem megy zökkenőmentesen. Szemlátomást vannak problémáik, ezt pedig részben oldotta meg az, hogy olyan játékosokat igazoltak, akik korábban ebben a szisztémában játszottak egy másik klubban. Azonban a norvég csapatok többsége minden héten ez ellenjátszik, így tudják már hogy miként kell védekezniük ez ellen a szisztéma ellen. 

Szerintem nem túl reális, hogy itt jóval esélysebb az LSK és éppen ezért a hazai vagy döntetlen opciót támogatnám.

Sandefjord Fotball - Lillestrøm: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp