Ma hajnalban véget értek a selejtező küzdelmei Indian Wellsben. Így elkészült a végleges főtáblások névsora is. Rögtön a délelőtti programból szemeltem ki egy összecsapást.Thanasi Kokkinakis és Marcos Giron találkozóját.

Az elmúlt hetekben magukhoz képest jó formát mutattak mind a ketten. Persze más szinteken mozogtak azért azt szögezzük le már az elején. Zárójelben jegyzem meg,hogy az ausztrál ilyen gyenge eredménysorral is a legjobb 100-ban van azért elég lehangoló. Az Ausztrál Openen egy kört ment ami már sikernek számít Kokkinakisnak. Annak idején óriási reménységnek vélték a kenguruk földjén,de csak egy kókler lett. A buli mindig fontosabb volt számára,mintsem,hogy komolyan vegye a teniszt. Mostanra pedig már késői kapálózás amit láthatunk tőle. A Grand Slam után Delray Beachen eljutott a főtáblára,de az amerikai üdvöske már túl nagy falatnak bizonyult. Los Gabosban túlteljesített azzal,hogy két top100-as britet is legyőzött. Végül Zverev állta útját ami nem meglepő. Acapulcóban pedig kénytelen volt feladni az első szett derekán a találkozóját. Valószínű,hogy csak kisebb sérülés,de ahhoz,hogy némi esélye legyen az amerikai ellen száz százalékosnak kellene lennie.

Hiszen amit az elmúlt hetekben láttunk Girontól egészen elképesztő. Pedig nem sok előjele volt ennek a teljesítmény javulásnak. Az Ausztrál Open első körében 2-1 szett előnyről búcsúzott ami fájó pont lehetett. Ebből viszont erőt merített és szárnyalt. Dallasban egészen a döntőig menetelt és megvolt az esélye a trófea megszerzésére is. Ráadásul a fináléig szettet sem veszített. Azonban nem volt megállj számára,mert Delray Beachen elődöntőig eljutott. Majd Los Gabosban is a tervek szerint alakult minden,azzal első körben Daniel Tarot két játszmában legyőzte. A második körben Ruudtől csúnyán kikapott,de egyértelműen a kimerültség okozta a vesztét. Egyetlen egy játékot nyert.

A pálya lassú itt Indian Wellsben ami figyelembe véve mennyire türelmes alkat Thanasi kétlem,hogy szépen végigjátssza majd a labdameneteket. Túl nagy sikere egyik játékosnak sincs ezen a tornán,de a formák alapján egyértelműen Giron sikerét várom.

Kokkinakis, Thanasi - Giron, Marcos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp