Most egy új, induló részleget olvashattok, aminek a célja a jövőben az lesz, hogy az oldal tagjait jobban megismerjétek. Korábban már volt erre irányuló kísérlet, és néhány interjú el is készült a hónap legjobbjainak választott fórumtagokkal. Ezen interjúkból most egy összefoglalót olvashattok.

A következő alkalommal már egy új interjú fog megjelenni. Ha sikerül a tervet tartani, két hetente jön majd egy-egy cikk, és ha minden jól alakul, nem csak fórumtagokkal készült írásokat fogtok látni, de ez még a jövő zenéje!

Nem ígérek teljes komolyságot...mindenesetre, olvasásra fel!

Várda64 - Interjú:

[TiB] - Sokak szerint nem ebben mérik a jó sportfogadót, de én élek-halok a témáért. Mi volt a legnagyobb nyereményed, és a legnagyobb bukásod is érdekelne.

[Várda64] - Jujj! Erről rengeteget tudnék mesélni, ami nem is mese tulajdonképpen mert valóság, hisz velem történt meg. Kezdjük a rosszabbik részével. Egy tételben sokat sohasem buktam, de van ennek egy hasonlóan rossz része, amikor folyamatosan buksz. Na ilyen rosszabb szériák velem is előfordultak(nak), de sokat csillapodott a helyzet a tapasztalatom által. Manapság ha nem megy a tippelés pihentetem egy kicsit, régebben dupláztam a tétet..... Körülbelül el lehet képzelni milyen eredménnyel.

Persze vannak pozitív élmények is. Nem az összeg miatt, de nagyon büszke vagyok arra a nyerő(!) tippmixemre aminek 421-es oddsa volt 7 mérkőzésből. Szlovákiában is volt több százezer forintnak megfelelő korona nyereményem többször is. De a legnagyobb szívfájdalmam az az, hogy 2002/2. hetében 3 másodperc választott el egy kb.12,5 milliós nyereménytől a magyar totón. (teljes interjú)

Titti7 - Interjú:

[TiB] - Egy jó fogadó mennyire tudja lecsökkenteni a szerencse szerepét az eredményességében ? 20-30 % ?

[Titti] - A szerencse mindig szükségeltetik a sikerességhez, ahogyan mondod le lehet csökkenteni a szerepét, ahhoz a jó meccsválasztás kell, csak olyan tippet húzz be a szelvényedre, amit teljesen körül jártál, s nem olyan alapon teszed meg, „hogy a nagyobb, jobban ismert csapatnév csak legyűri majd a számodra ismeretlent“, mert, ha így cselekedsz, akkor eleve vesztésre vagy ítélve. (teljes interjú)

Titti7 és Cesc - Interjú (2):

[TiB] - Van bármiféle gondolat, megjegyzés, stratégia, amit ajánlanátok az átlag fogadóknak?

[Titti7] - A higgadtság nagyon fontos tényező, a tőlem sokszor hallott, "ne akarjunk egyből nagyot nyerni" gondolatot tartom az egyik legfontosabbnak, próbáljuk meg körültekintően tenni a tippeket, ne csak úgy lövöldözve a nagy világba, ha ez megvan az már fél siker!

[Cesc] - Higgadtság és ennél is fontosabb a türelem. Illetve fontos még, hogy ne fogadási kényszerből játszunk, mert az csak a bukáshoz vezet. (teljes interjú)

Pisti1987 - Interjú:

[TiB] - Az átlag csak bukik a kombinációs szelvénnyel, te mégis nyerő vagy ezekkel. Nem hozol ki végül is nagy oddsokat, ahogy én látom, hanem üzembiztosan jönnek a 2-4-es odds közötti szelvények. Jól látom ? Hogy lehetsz te nyerő a kombikkal, míg az átlag nem ? Photoshop ?

[Pisti1987] - A Photoshop az életem… Ja most jut eszembe a kombikat nem is tudom átalakítani vele…

Viccet félretéve igen, jól látod, úgy vagyok vele, hogy a 2-es odds legyen meg legalább. Talán azért jönnek most jobb %-al a kombik, mert kevesebb meccset teszek már bele és rutinosabban választom ki őket. Sokan játszanak ilyen 6-7 focimeccsből álló kombikat, amikkel szerintem hosszútávon nem lehet nyereségesnek lenni, tehát én mellőzném a sok focit a szelvényekről, de ezt majd mindenki magának eldönti. Ami még lényeges lehet, hogy ne az oddsok alapján válasszunk meccset, mert az könnyen becsaphat, ezt a csapdát az irodák is szeretik alkalmazni. Én se azért rakok 1,2-es meccseket, mert azokat biztosabbnak vélem, mint az 1,4-et, hanem mert azokat a meccseket gondolom jónak. Ha 1,7 az odds az általam jónak vélt meccsre, akkor azt teszem be. A szorzó másodlagos nálam, de ilyen 1,01-eket nem rakok be, mert netes játéknál semmi értelmük. (teljes interjú)

Csacsa44 - Interjú:

[TiB] - Ha anno ez a hat ember (Lacapi, Patyi, Pisti1987, zsozsona, AC28, Titti7) ott lett volna a honfoglalásnál, akkor melyikük lett volna Árpád fejedelem ? Illetve eljutottunk volna-e egyáltalán a Kárpát medencéig, vagy már az Etelközben elvesztettük volna valami tutinak hitt fogadáson a jó magyar lovainkat és asszonyainkat ?

[csacsa] - TiB, eddig sem tanultam szívesen történelmet, erre idejövök egy sportfogadó oldalra és Árpádról kérdezel. Meg Kárpát-medence. Meg fertőző májgyulladás. Na jó, végül is átgondoltam, tényleg ideillik. Lacapi lett volna Árpád, már csak a nevéből adódóan is, de mindannyiuknak szerepe volt a bevonulásban. És természetesen eljutottak a Kárpát- medencéig. Lacapi, a vezér, beleegyezett, hogy zsozsona egy új lódoppingszeren melózzon. Zsozsona kísérletei kudarcba fulladtak, rengeteg ló / gyerekszájasan: patyi / „ment el” közülük. Zsozsona büntetésül egy hétig nem fogadhatott kosármeccsre. AC_28 gondoskodott a military megfelelő belső energia ellátásáról, lottó csoki gyára volt. Lacapi nehezen viselte a zsozsona okozta „ló károkat”, ezért két szuper adujához nyúlt, Pistihe is Tittihe. Pistit szélesebb körben csak Dokinak szólították, ő volt a szívsebész. Szóval, Doki és Titti, mivel jó sportfogadó hírében álltak, azt a feladatot kapták Lacapi vezérüktől, hogy a zsozsona okozta károkat próbálják meg sportfogadás útján pótolni. Doki / Pisti / és Titti eleget tettek a kérésnek, pedig az oddsok jócskán lent voltak. Rengeteg lovat nyertek, még kolbászra is futotta belőlük. Volt is dínom-dánom, ott volt mindenki, aki számított: zsozsona, Titti7, Patyi, Pisti1987, Lacapi, AC_28. Aztán bevonultak a Kárpát-medencébe, me akkor még nem volt a Dagály meg a Pala.. (teljes interjú)

oakland23 - Interjú:

[TiB] - Általában egyes szám harmadik személyben beszélsz magadról, sőt nem is magadról, megszemélyesítesz egy majmot. Ez gyermekkori traumára vezethető vissza? Megdobált a kakijával egy csimpánz az állatkertben?

[oakland23] - Sokan nem hiszik, hogy tényleg egy majom vagyok. Amúgy csimpánz, de az emberek többségének a csimpánz az majom. Mert minden csimpánz majom, de minden majom csimpánz. Majd ha tiszteletem teszem a fórumtalálkozón, és megjelenik egy majom Raiders-ös felsőben, akkor áll csak ketté a szemetek! (teljes interjú)

ab_aevo - Interjú:

[TiB] - Hogy zajlik nálad egy tipp megtétele ? Ezt eddig mindig megkérdeztem, és szinte mindenki elég sokat agyal rajta, bár én első megérzés párti vagyok. Milyen oldalakat nézel meg, miket olvasol el, ilyesmik.

[ab_aevo] - Ez attól függ milyen kedvem van éppen. Ha csak úgy durr-bele-bumm (mint mostanában ha véletlenül teszek) akkor csak megérzés alapján, ha meg elemezgetni van kedvem akkor elolvasok 1-2 véleményt a meccsről meg megnézek pár statisztikát és döntök. (teljes interjú)

Szigo - Interjú:

[TiB] - Hogy készül egy Szigo-elemzés ?

[Szigo] - A „Szigo-elemzés” hosszas munka eredménye. Úgy indul, hogy minden nap reggel kinyitok valami napi eseményeket összefoglaló portált, megnézem, milyen meccsek vannak aznap. Ez gyakran félóra, majd jön annak a vizsgálata, melyik meccsben van ráció, miből lehet kihozni valamit. Gyakran tehát nem a slágermeccseket választom, mert abban nem látok semmi érdemlegeset. Most hétvégén volt pl. a Chelsea-MU, Bayern-Schalke, Lyon-Marseille, Győr-Loki, de ezeken nem mozdult meg bennem semmi. Tehát nálam a kiválasztás a legfontosabb. Olyan meccseket kell találni, amik kicsit elsikkadnak, nem figyelnek rájuk. Mikor ez megvan, akkor jönnek a kedvenc oldalak és tipsterek megnézése. Jönnek a külföldi sportfogadó fórumok (bettingadice, wettforum), a csapatok honlapjai, valamint egy két-elemző portál. Ha fociról van szó, akkor goal.com, sat1.de, betinf.com, soccernet.com, kicker.de. Szeretem az olyan oldalakat is, ahol elemzős tipsterversenyek vannak, azokat is elolvasgatom (külön meg kell említeni néhány tipstert innen is, mert jókat tudnak kihozni: Titti7, Jason, Belchior, patyi, jaaas, Várda64, TiB – bocs ha valaki kimaradt). Aztán ugye ott van Ed, az én nagy felfedezettem Tehát mikor végigböngésztem őket, és megvannak az infók, akkor jönnek csak a statisztikák, mert hát csak arra alapozni tippet nem lehet. Aztán pihentetem magamban a tippet 2-3 órát, és ha utána is úgy gondolom, újra végignézem a fórumokat, oddsösszehasonlítókat. Aztán megírom az elemzést, és gyorsan megrakom, mielőtt lebeszélném magamat róla. Gyakran írás közben változik meg a véleményem, annyira meg tudom győzni magamat is Most hétvégén pl. a Handbold-Hamburg kézimeccsen végig under 60,5-re játszottam, úgy is kezdtem írni, aztán a végén over 60,5 lett belőle. Természetesen 61 gól esett a meccsen… (teljes interjú)

Jason - Interjú:

[TiB] - Mit ajánlasz egy kezdő fogadónak ?

[Jason] - A kezdőknek elsősorban azt ajánlanám, hogy mint már említettem nagyon sok meccset nézzenek, vagy legalább az összefoglalókat. Ezek után már lesz egy kis rutin, és tudni fogja a vállalkozó szellemű fogadó hogy miért fogadott arra a csapatra, és ami a legfontosabb, hogy mindenki a pénztárcája vastagságához mérten fogadjon, és ne egyből próbáljon meg milliomos lenni, ráér az majd akár 1 éven belül is! (teljes interjú)

jax - Interjú:

[TiB] - Egy újszülött jegesmedvével lehet ordibálni? (helyes válasz: egyrészt minek tennék, másrészt nem lehet, mert 1 hónapos koráig süket)

[jax] - Nem csak lehet, feltétlenül kell is. (teljes interjú)

Köszönöm a figyelmet!

(TiB