Hanga Ádám volt csapata, a Laboral Kutxa Vitoria egyik legjobbja vasárnap a spanyol kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első, pénteki meccsén a baszk együttes 9634 néző előtt 81-76-ra nyert a vendég Gran Canaria ellen, akkor a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 28 perc alatt 10 pontot és 6 lepattanót gyűjtött. A vasárnapi folytatásban a Kanári-szigeteken a hazaiak 93-87-tel egyenlítettek, Hanga 35 perc alatt - az egész mezőnyben a legtöbbet játszva - 20 ponttal és 4 lepattanóval remekelt. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 26 lett, ezzel csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult.

Hanga-Adam-Laboral-Kutxa-001

Hanga Ádám. (Forrás: kezdo5.hu)

"Az első meccsen is szívósan játszott a Gran Canaria, de tegnap este már ők voltak jobbak a végjátékban. Karriercsúcsot dobtam a ligában, de ez csak akkor ért volna valamit, ha nyerünk" - nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves Hanga, hozzátéve, kedden hazai pályán győzniük kell, és nem számít könnyű meccsre.
A Vitoriára - amely két hete negyedik lett az Euroliga berlini négyes döntőjében - továbbjutás esetén a Fuenlabradát 2-0-lal búcsúztató Barcelona vár a spanyol elődöntőben.

(forrás: MTI)