Lassan rászokom a La Liga 2, a Segunda Division meccseinek csemegézésére, a hétközi Kanári-szigeteki Tenerife tippem is szépen jött, most meg az aktuális listavezető a Leganés együttesébe vetem minden bizodalmamat.

Szombaton három meccs szerepel a Segunda Division programján, a záró meccset Leganesben az Estadio Municipal de Butarqueban vívják, ahol a hazaiak megpróbálják a saját közönségük előtt megszilárdítani a vezető pozíciójukat.

A nyáron szerződtették a fiatal 38 éves Borja Jiménezt - aki előtte a Deportivo La Corunánál trénerkedett - a kispadra edzőnek, ami eddig bevált, hiszen az első fordulós FC Andorra elleni bukta után egyenesbe jött a csapat és az összes hazai fellépését megnyerte, idegenben jött két minimális 0-1 -es bukta Elchében és Burgosban, ám így is biztosan vezetik a pontvadászatot.

Az Oviedo gyalázatosan kezdte az új szezont három remi és három vereség után megköszönték Alvaro Cervera munkáját és a helyére érkező Luis Miguel Carrion egy meccset beáldozva a Valladolid elleni 0-1 után valamelyest összerázta a társulatot. Két közvetlen vetélytársát, a kiesés elleni féelelemtől vezérelve verte. AZ Eldensét 3-1 -re idegenben, a Huescát otthon verte 1-0 -ra.

A listavezető ellen azonban idegenben teljesen más hőfokú meccsre számíthatnak. A Leganés a de Butarquéban abszolút támadófocit játszik, a vetélytársak sokszor a remire rendezkednek be, de nem bírják a kilencven perceket.

Úgy vélem a remek passzban lévő, de legutóbb Burgosban elhasaló Leganés javítja a hibáját és otthon magabiztosan lerendezi a hátsó régió végén szerénykedő az utóbbi találkozókon már pislákoló Real Oviedót. Tippem: 2-0 vagy 2-1

Leganés - Real Oviedo: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp