A dánok, norvégok, svédek elég könnyű csoportba kerültek, igazából ezeknek a csapatoknak az első kör bemelegítés. Ezek annyival jobbak, mint az ellenfeleik, hogy még nyugodtan tekinthető felkészülési fázisnak, ráhangolódásnak az igazán fontos találkozókra.

Norvégia az észak-macik mellett mérkőzik Hollandiával és Argentínával, mindenhol óriási favorit a Sagosen vezette együttes. Három ellenfél, három különböző stílus. Viszont a pontokat viszik tovább, és eleve nem lehet tudni, hogy a norvégok mellett abból a trióból melyik kettő jut tovább, így egyértelmű a cél, meg kell nyerni a meccset.

A tippem, hogy a norvégok nem fognak alibizni. Egyébként sem feltétlenül szokásuk, a Golden League-en is ontották a gólokat, Portugáliát és USA csapatát jól megszórták, a brazilok elleni fizikálisabb meccsen pedig igazából a cél a sérülés elkerülése volt. Chiuffáék azért nem hagyták a norvégokat játszani, de nem is az volt a cél, hogy 50 gólokat dobjanak.

Nincs macedón csapat Kirill Lazarov nélkül! Legenda, ő mindig legjobbját nyújtotta, igazi példakép. Kb több gólja van a válogatottban, mint az összes többi aktív macedón srácnak. Az egyetlen igazi ellenfele az idő volt, most már csak edzőként segíti a csapatot. Az biztos, hogy rá mindenki figyel és felnéz. Viszont a felkészülési meccsek alapján ez a csapat kb olyan, mint a játékos volt, góllövésben elit, hátul meg szellős.

Izrael ellen pl. 38-37-et játszottak, pedig Izrael aztán ritka egy underes banda. Ettől a szedett-vetett átalakuló horvát csapattól 40-et nyeltek be, pedig a horvát is inkább a szöszmötölős fajta, főleg ha Duvnjak irányít. Ezekhez a csapatokhoz képest Norvégia szintje 2-3 polccal van feljebb. Egyrészt a keret minőségét tekintve, másrészt a tempót tekintve.

El nem tudom képzelni, ha Macedónia uptempót akar játszani a norvégok ellen, ez a meccs 75-80 gólnál fog megállni. Manaskovék inkább művészek. Irányító poszton elég lyukas Macedónia, Mitrevski mellett két újonc kapus válogatott szinten, de Mitrevski sem egy Landin, akitől rettegnek az ellenfelek lövői. Brutál bivaly a norvég keret, 10-en vannak már minimum 100 válogatott gól felett.

Én úgy vélem, Manaskovék megnézik, hol tartanak, megnézik, mire képesek egy komoly ellenféllel szemben. E találkozót követően pihenőnap jön, aztán jön nekik Hollandia és Argentína, ahol a pontokat össze lehet kaparni. Nem mondom, hogy ez fix, de az, hogy a felkészülési meccseken a macedónok milyen eredményeket prezentáltak, ha Izrael 37-et, Horvátország 40-et lőtt, akkor elvileg a norvégok 34 dugója elég fixnek tűnik.

Ráadásul bő a norvég keret, van minőség, az azért nem gyenge. A norvégok tempójával nem szokott gond lenni, vélhetően egy könnyed meccs lesz, rengeteg góllal

Norvégia - Észak-Macedónia: Norvégia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp