Itt sem tudok mást írni, csak azt, hogy volt már jobb! Volt már jobb a román foci (klubszinten is), és volt már jobb a szlovén foci is. Kis túlzással csak jobb volt, mert most nem jó.

Valahogy az az ember érzése, hogy egyik országban sincs fejlődés, vagy inkább visszafelé fejlődnek. Egész biztos, hogy jó páran jobban benne vannak a román labdarúgásban ezen a fórumon, és sokkal hitelesebbek, én csak azt látom, hogy román srácokért valahogy nem igazán kapkodnak a jobb bajnokságok,és főleg nem a jobb csapatok. De ez igaz a szlovén csapatra is.

Románia focija most nem erős, olyan semmilyen. Egynél több gólt egy meccsen 2-szer lőtt az előző 15 találkozójából, amiből a Leichtenstein elleni meccseket kiszedjük, de még ellenük is csak 2-2 gólig sikerült eljutni. Pedig azért na, Liechtenstein azért nem Luxemburg szint... Nincs igazán kreativitás a román fociban most, és akik pár éve ilyen román Messiként lettek emlegetve, mint Torje, azok eltűntek.

Szlovénia is megragadt most ezen a középszer szinten, Oblak a vezér, de a mezőnyjátékosok között olyan sok igazán neves, igazán jó focistát nem nagyon találunk. A szlovén csapat utolsó 5 felkészülési mérkőzéséből 4 lett döntetlen, az egyetlen kivétel Gibraltár elkalapálása... Viszont az a Gibraltár elleni találkozó olyan, mint a románoknak a Liectenstein elleni meccsek. Amikor viszont ez ellenfél is képvisel egyfajta minőséget, már nem megy a foci, nem megy a góllövés. A szlovének 2022-ben játszott 8 meccsükből 5-ször remiztek. Szerintem simán sanszos egy újabb iksz, 0-0 vagy 1-1. Egyik csapatban sincs senki, aki kilógna fölfelé a mezőnyből, én itt egy klasszikus 0-0-át várok.

Románia - Szlovénia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp