Mindkét csapat nagyon gyengén teljesít idén, ennek köszönhetően csak a tabella hátsó felében helyezkednek el. Az Augsburg jelenleg az osztályozós-, míg a Stuttgart a tizenharmadik helyen áll a tizedik forduló utolsó két mérkőzése előtt.

A hazaiak a legkevesebb gólt rúgták eddig, a kilenc forduló alatt ötöt. Mindezt úgy, hogy nyertek már mérkőzést is, azt is 1-0-ra, de négy alkalommal is rúgott gól nélkül maradtak. A hétközi kupatalálkozón döntetlenre végeztek a rendes játékidőben, a Bochummal játszottak 2-2-t. Hosszabbítás után sem változott az eredmény, így következtek a büntetők, amit a Bochum rúgott jobban és jutottak tovább a következő körbe.

Ezzel szemben a Stuttgart hazai pályán szenvedett sima, 0-2-es vereséget a Kölntől. Mindkét csapat jó pár mérkőzéssel ezelőtt tudott csak mérkőzést nyerni, nehéz elképzelni tehát, hogy itt valaki begyűjtheti a három pontot. Azt gondolom, hogy a Stuttgartnak jó esélyei vannak arra, hogy megszakadjon a három bajnoki mérkőzéses nyeretlenségi sorozata és tovább mélyítse a hazaiak problémáját.

Jobb csapatnak vélem a vendégeket, valamiért nagyon nem megy idén a hazaiaknak. Pedig nagyon jó támadóik vannak, de nem találják a helyüket vagy a csapat háza táján lehet valami probléma.

Egymás elleni mérlegük 9-2-8, ami kicsit meglepő számomra, de így van. Legutóbbi két mérkőzésüket a Stuttgart nyerte, azokon a találkozókon is megvolt legalább két rúgott gól. A jelenlegi formákat és helyezéseket látva azt gondolom, hogy ma itt nyerni fog a Stuttgart, de hogy két gólt rúgnak, abban majdhogynem biztos vagyok.

FC Augsburg - VfB Stuttgart: VfB Stuttgart által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp