A Cincinnatiben zajló WTA tornán a negyeddöntő mérkőzéseket rendezik ahol sor kerül egy svájci házi rangadóra. Erre azért kevesen számítottak,hogy Belinda Bencic és Jil Teichmann találkoznak.

A két lány jó barátságot ápol hiszen páros tornákon is elindultak korábban emellett egyidősek is.

Jilt kifejezetten jó játékosnak tartom alapesetben, azonban most jön a bizonyos,de mert érdemes megnézni,hogy valójában tényleg jó formában van e? Egyrészt idén három meccset nem játszott le vagy feladta vagy ki se állt sérülés miatt. Másrészt a márciusi dubai torna óta 3 mérkőzést nyert összesen. Ezen a tornán első körben Cirsteát verte aki szintén ilyen tragikus mutatóval rendelkezik hiszen kemény pályán 3 meccset nyert február óta. A második fordulóban jött Pera aki specifikusan salak játékos és alig nyer meccseket ezen a gyors borításon. Majd jött Osaka akit sokak óriási meglepetésére megvert meglátásom szerint viszont nem az. Osaka mentális gondokkal küzd ami kihat a felkészülésére és a játékára is. Ahogy láttam súlyproblémái vannak és ez a lábmunkájára is meglátszik,mert rendszeresen lemaradt a labdákról. Ez a győzelem inkább mentális győzelem volt mintsem fizikális vagy tudásbeli.

Bencic az olimpia bajnoki cím óta magasabb fokozatra kapcsolt és szett veszteség nélkül jutott el a legjobb nyolc közé. Az energiáit jól menedzselte,mert a tokiói kiruccanás után hagyott időt magának regenerálódni ami úgy tűnik jól sikerült. Óriási pozitív megerősítés lehetett neki ez a torna győzelem,mert azóta szárnyal. Látszik,hogy élvezi a játékot és pillanatnyilag megállíthatatlannak tűnik. A 16 között Muchovával játszott aki hasonló adottságokkal rendelkezik,mint Jil és ő sem okozott problémát.

Honfitársakról lévén szó presztízs meccs lesz ez nem vitás. Azonban Teichmann még szett sem tudott soha nyerni Bencic ellen. Mentálisan ez egy óriási teher számára és óriási előny Belinda részére. Aki irányítani tud az lesz a találkozó győztese és a jelenlegi formák alapján szerintem ez Bencic lesz.

Bencic, Belinda - Teichmann, Jil: Szett hendikeppel - Hendikep tipp