Az angol harmadosztályú focibajnokság (League One) mintegy közepénél egyelőre még az történik, hogy nagyon jól tartja magát a mostani meccsen házigazda Peterborough United és a maga 42 pontjával 3. helyezett és továbbra sincs jelentősebb lemaradásban a sima feljutást jelentő 1-2. helyezésektől. Amely helyeket holtversenyben 45-45 ponttal a Hull City és a Lincoln City foglalják el. Tehát a Peterborough United lemaradása mindössze csak 3 pont, azaz egy győzelem. Amelyik győzelmet jó esetben akár már ebben a 26. fordulóban is meg lehet szerezni a Bristol Rovers elleni hazai találkozón.

Ráadásul most a Peterborough United mindkét riválisa idegenben fog játszani, Accrington Stanley - Hull City és Portsmouth - Lincoln City meccsek is lesznek ebben a fordulóban, s talán bízhatnak abban Peterboroughban, hogy a két vetélytárs közül legalább az egyik csapat pontot vagy pontokat fog bukni. Persze, esetükben az lenne az legideálisabb, ha mindkét rivális csapat pontokat veszítene, de hát egyelőre csak annyi van, hogy majd meglátjuk, hogy mi lesz. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy tanya áll a Bakonyban vagy banya áll a takonyban.

Úgy vélem, hogy a 22 ponttal 19. helyezett és a kiesés elkerülésére berendezkedett Bristol Rovers nem lehet erős ellenfél egy felsőbb osztályba jutni szándékozó csapat számára. Főleg úgy nem, hogy ez a Peterborough United a következő mérleggel rendelkezik a hazai bajnoki meccsein: 10 mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 25-9-es gólarány. Azt is lehet tudni, hogy a Bristol Rovers általában nem nyerni utazik idegenbe: 11 mérkőzésen 3 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 12-17-es gólarány). A utóbbi időszak formájánál az van, hogy a házigazda Peterborough United 3 meccset nyert meg zsinórban, miközben pedig a vendég Bristol Rovers 3 meccset bukott el zsinórban.

Tipp: győz a Peterborough United.

Peterborough United - Bristol Rovers: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp