Az idei szezonra alaposan feltöltötték a fülöp-szigeteki labdarúgó bajnokságot. A tavalyi létszámhoz képest idén már kétszer annyi együttes szerepel (15), és ez nekünk sportfogadóknak igazán jó hír. A harmadik helyen áll a Davao Aguilas csapata, míg a Stallion a második, így ez azt vetítheti előre a számunkra, hogy egy igazi rangadóra kerülhet sor.

Négy mérkőzés után, 100 %-os mérleggel áll egyedüliként a tabellán a Davao, gólarányuk 13-0. Ez egy nagyon jó mérleg és gólarány, a rúgott góljaik átlaga magasabb, mint 3. Legutóbbi két győzelmük egyáltalán kiütésesre sikerült, 5-0 és 6-0. Sajnos emellett volt két 1-0-ás győzelmük, illetve a Ligakupa során is kevés gólos mérkőzéseket játszottak. A jobb csapatok ellen eléggé underes mérkőzések jellemzik őket, de ez ma szerintem változni fog.

A Stallion öt mérkőzésen van túl a bajnokságban, 4-1-0-ás mérleggel és 34-3-as gólaránnyal állnak. Ez mérkőzésenként több, mint 8 rúgott gólt jelent, ami félelmetes. 13-0, 7-0, 6-0 és 5-0 egy 3-3-as döntetlen mellett.

Pár évvel ezelőtt is hasonlóan gólgazdag volt a fülöp-szigeteki bajnokság, csak akkor sokkal kevesebb együttes szerepelt. Később a komolytalan eredmények miatt változtattak rajta, szerencsére most újra visszatértek a gyengébb csapatok is, így az idei évben újra jönnek ezek az eredmények.

A két együttes tizenkét alkalommal találkozott egymással, 3-6-3-as mérleggel állnak. 2018 óta csak Ligakupában szerepeltek egymás ellen, legutóbb tavaly nyert idegenben a Stallion 4-0-ra.

A hazai együttes ugyan jól kezdte a bajnokságot, de úgy érzem, hogy ma már nem marad érintetlen a csapat hálója. Legalább négy gólt várok a mérkőzésen, többnyire a vendégektől.

Davao Aguilas - Stallion FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp