A Gloria Buzău–Unirea Slobozia párharc nyitja a labdarúgó másodosztály play-offjának kilencedk, utolsó előtti játéknapját. A kedd esti meccs egyben lezárhatja a Szuperligába egyenes ágon való feljutás kérdését.

A Slobozia a hétvégén megnyerte a 2. Ligát, a Buzău pedig egy döntetlen esetén megteszi a lépést, hogy a következő idényben a legjobbak között szerepeljen. A Gloriának ugyanis öt pont az előnye az FK Csíkszeredával szemben, az utolsó játéknapon pedig épp a székelyföldiekkel találkozik. Amennyiben a kedd esti párharcban legalább egy pontot begyűjtenek, akkor a legvégén pontegyenlőség lehet a Csíkszereda és a Buzău között. Ebben az esetlen pedig a versenykiírás szerint az alapszakaszban szerzett több pont a döntő. Ebben pedig a Gloria a jobb.

Az eddig leírt tények alapján nem is igazán értem, hogy nem kezdték még el pakolni a döntetlent, hogy normális szorzón, 3.00 környékén, lehet még megfogadni a pontosztozkodást, hiszen amúgyis a román másodosztály kiegyenlített mezőnyének köszönhetően rengeteg a döntetlen, főleg a hazai csapat háza táján, hiszen az eddig lejátszott 8 play-off mérkőzésükből 5 is döntetlennel zárult, lényegében ezeknek az eredményeknek köszönhetik azt, hogy egy meccsel a vége előtt már lezárhatják a feljutás kérdését.

Slobozia már több forduló óta biztos a feljutásában, hétvégén már ahogy említettem az első hely is be lett biztosítva, számukra már csak le kell tudni a két hátramaradt meccset és nyugodtan mehetnek a jól megérdemelt nyári vakációjukra, Buzaunak pedig nincs miért komolyabb kockázatot válalniuk, hiszen egy egállal ők is csatlakozhatnak a vendégekhez. Nálam ezen a meccsen a döntetlen megjátszása tűnik a legésszerübb fogadási opciónak.

FC Buzău - CSM Unirea Slobozia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp