A legjobb 16 között csap össze Alex De Minaur és Arthur Fils. Majdnem tini harcot írtam,de rájöttem ,hogy hiába kölyök képű az ausztrál már ő is 25 éves!.

A mezőny leggyorsabb játékosa és e képességének ismeretében joggal merül fel a kérdés,hogy hol volt eddig salakon?! Annyi bizonyos,hogy eddig elvétve nyert meccseket ezen a borításon. Azonban az,hogy az idei évet pompásan kezdte hiszen top4-es formában iramodott meg. Ennek eredményeképpen salakon is tudott domborítani. Persze a latin edző sem elhanyagolható tény. Ezek kombinációjának köszönhetően összejött egy Monte carloi negyeddöntő. Felmerülhet bennünk mi lett volna ha jól is játszik,mert borzalmasan játszott ő is és Djokovic is. A torna alatt helyenként fantasztikusan játszott. Tiszteletét tette Barcelonában is ahol kiemeltként csak a 32 között csatlakozott a mezőnyhöz. Rögtön megkapta a salakkirályt Nadalt aki egyszerűen nem tudott és nem is bírt mit kezdeni azzal,hogy az ausztrál minden labdát elért. Amit ő csinált oly sokakkal oly sok éven át most ő rajta csattant. Persze az ütőerő hiánya és a nem megfelelően helyezett labdák is közrejátszottak abban,hogy nem bírt pontot ütni De Minaurnak a spanyol. Remekül nyúlt a rövidítésekhez és a pálya minden szegletére odaért.

Ezért ma biztos könnyebb dolga lesz az új francia reménységgel Filsel. Akinek ugyan volt egy kitűnő időszaka,de a fiatal játékosoknál gyakori jelenség,hogy ezt nem képesek tartósan nyújtani. Mostanra pedig kicsit pofozógép lett Arthurból. A salak sarokköve a pályafutásának nem véletlenül vett részt a februári szemcsés torna sorozaton, ahol három tornán egy meccset sikerült összehoznia. A kemény pálya se hozta meg a sikert. Egy fokkal egyébként jobban játszik szerintem áprilisban,mint a korábbi hónapokban. Mondhatnánk,hogy vállalható vereségeket szenvedett a fő salakszezonban,de két rossz formában lévő salakostól kikapni úgy hogy az ő borítása is a vörös felület nem hízelgő eredmény. Egyben pedig rossz előjel a mai találkozóra nézve ahol szerintem semmi esélye a bomba formában lévő ausztrál ellen. Ha csinál egy szoros szett már bravúr lesz.

De Minaur, Alex - Fils, Arthur: Játék hendikeppel - Hendikep tipp