A 0.21-es és a 0,34-es xG-ék nem épp azt mutatják, mekkora lehetőségek voltak ennek a párharcnak az odavágóján. Az xG sokszor tud csalóka lenni,de a lövések száma, a kaput konkrétan eltaláló lövések száma sem hozott ipari mennyiséget.

Én épp ezért most is inkább azt mondom, 2.00 feletti szorzón az underben látok fantáziát. Talán az sem véletlen, hogy erre a meccsre, párosításra ránézve nekem elsőre a lapok ugranak be, és a piros lap, mintsem a góleső.

A Benfica otthon 2-1-re nyert, mindössze 18 foult volt, arra adott a spori egy sárgát, szóval nem igazán volt parázs. Nem láttam, szerintem olyan langyosabb első meccs lehetett. Ugyanakkor csak egy újabb szög abba a bizonyos koporsóba, mert előtte meg az Olympique pont a Lille elleni hat-pontos meccset veszítette el. Ha ott a Marseille nyer, akkor lett volna köztük 4 pont, így meg lett tíz, és talán 8 meccs van még nekik hátra, azért 10 pontot a Lille ellen ledolgozni a 4. BL-helyért, az kb lehetetlen.

A Marseille ezzel az egy gólos hátrányával nincs arra kényszerítve, mint pl. a 'pool, hogy nekiugorjon az ellenfélnek. Itt akár a közvetlen hajráig is el lehet húzni, hogy jöjjön a kockáztatás ideje, szűrő helyett támadót cserélni vagy ilyesmi. A Marseillenek nem szabad kinyílni, a Benfica pont az a csapat ahol van elöl 2-3 játékos, akik egy kontrával meglépve képesek gólt szerezni, vagy di Maria meg pont az a játékos, aki tényleg egy pontrúgással képes kárt okozni. Szerintem ez sokkal töredezettebb meccs lesz, és itt M. Oliver azért gyakrabban emelgeti a lapokat, meg fújkálja a sípját, mint tette az odavágón.

Marseille - Benfica: Gólok száma - Felett/alatt tipp