Egy olyan párharc, illetve inkább visszavágó, amire kíváncsi vagyok, nézni mégsem fogom. Ettől függetlenül tényleg kíváncsi vagyok, mire megy Angliában a Bayer Leverkusen, amely elhagyta a hétvégén a Neverkusen nevet. Bajnok lett, ráadásul ahogy tudom, eddig veretlen. Szépen kihasználta a Bayern töketlenségét, és akkor nem is tudom, van-e valami Kane átok, vagy ilyesmi, de tény, ez a Bayern nem működött idén.

A Leverkusen pedig működött, ráadásul kitartott. Ahogy pl. egy Girona a LaLigában megolvadt, mint a téli hótakaró tavassszal, addig a Bayer valami komolyabb és tartósabb gyógyszert fejlesztett. Ez okozza a tartós merevséget, nem a kék pirula. Kérdés csak az, hogy ennek a létező vagy nem létező 'pirulának' a cél elérése után is marad-e hatása. Mert az számomra kérdés, hogy egy ekkora eredmény elérése milyen hatással van a Leverkusen srácaira.

Nyílván a választ senki sem tudja, pont ezért ilyen a szorzó is. Dupla vagy semmi gyakorlatilag. Ám a duplával én a három lehetséges opcióból kettőt fedek, szóval nálam value. A Leverkusen ráadásul nincs gólkényszerben, így a német csapatnak kockázatot vállalni nem kell.

A West Ham otthon nem néz ki olyan rosszul. Van tartása hazai pályán, egy-két pofon egy ilyen hosszú szezonban benne van, de egyébként otthon nagyon korrekt mérleget tud felmutatni a Kalapácsos csapat. Nehéz megmakkantani, még akkor is, ha nem igazán jó a forma. Az a pici pálya, a sűrű tömeg, nekem valahogy nem igazán tetszik, nehéz azon a focizni.

Én picit úgy érzem, azért a Leverkusen nagyon határon van meccsek óta. Tény, hogy nem kapnak ki, sőt nyernek, de ezek ilyen hangyafarknyi sikerek. Ott volt a hajrábeli fordítás talán a Hoffi ellen, ahol 0-1ról a közvetlen végjátékban lett 2-1, ha nyetek is, szűk egy góllal. Amikor meg kettővel, akkor az eleve ramaty formában lévő Köln az első negyed órában még emberhátrányba is került, így is 'csak' 2-0 lett a vége.

Őszinte leszek, ez is egy olyan tipp, aminek a szorzója nagyjából helyes, de valamiért azt érzem, szenvedős meccs lesz. Nem látom a WHU-ban sem, hogy innen fordít, én egy nagyon iksz szagú, izzadtság szagú meccset érzek.

West Ham - Bayer Leverkusen: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp