Sok esélye már nincs arra a Köln együttesének, hogy kiharcolja a bent maradást, míg a vendégek egy elég jó eséllyel pályáznak arra, hogy a következő évben is a nemzetközi porondon szerepeljenek, mindenesetre a sorsolásuk igencsak kedvező.

Három mérkőzés van még hátra a 2023/24-es szezonból, és mindkét csapatnak bőven van még miért hajtania. Igaz, a hazai együttesnek már csak a csoda maradt, hat pontot kellene az előttük álló Mainzon hozni úgy, hogy nem szerez egyet sem a rivális. Benne van egyébként, mert elég nehéz a mainzi klub sorsolása, de kizártnak tartom, hogy a Heidenheim-Dortmund-Wolfsburg hármas ellen ne okozzon legalább egy meglepetést. A Freiburg a Köln elleni találkozón kívül még játszik a Heidenheimmel és az Union Berlinnel, előbbi a nemzetközi kupáért harcol szintén, utóbbi már biztosan bent marad az első osztályban, de van még esélyük az osztályozós helyre.

Nagyon sokat kell visszamenni az időben, hogy találjunk két olyan mérkőzést egymás után, amikor nyerni tudott a Freiburg csapata, pláne, ha Bundesliga mérkőzésre gondolunk. Decemberben volt két győzelmük egymás után, ha minden mérkőzést figyelembe veszünk, akkor márciusban. A Köln esetében nehéz két olyan mérkőzést találni, amikor veretlenek maradtak volna, nagyon gyenge szezont fut az együttes. Egy pár sikeresebb év után újra a kiesés ellen harcolnak, amiben nagyon úgy fest, hogy alulmaradnak.

A Köln a 17.helyen áll jelenleg, 4-11-16-os mérleggel és 24-54-es gólaránnyal. Ami szembetűnő, hogy ugyanolyan gyengék hazai pályán, mint idegenben, így teljesen mindegy volt ebben a szezonban, hogy hol játszottak, gyakorlatilag esélytelenek voltak. Ma egy nagyon motivált Freiburg lép pályára ellenük, akik a múlt héten vereséget szenvedtek odahaza, így kell a javítás. Szintén kettőzött erővel fog ma Sallai Roland is hajtani, aki sajnos kihagyott egy tizenegyest a mérkőzés hajrájában, így az ő nyakába varrták a Wolfsburg elleni vereséget.

A gyenge szezon ellenére a Freiburg elérheti a kitűzött célját, és a következő szezonban is szerepelhet nemzetközi kupában, ehhez viszont muszáj ma győzzenek. Nem hiszem, hogy egy kevés gólos mérkőzés lenne, a tippem az, hogy legalább 2 gól kelleni fog a mérkőzés megnyeréséhez. A vendégekben látok potenciált erre, legalább 2 vendég gólt várok.

1. FC Köln - SC Freiburg: SC Freiburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp