A francia bajnokság is a hajrához érkezett és bár a bajnok kiléte már biztos, a Bajnokok Ligája helyekért óriási küzdelem várható a (Monaco, Lille, Brest és Nice között). A négy csapatból ugyan hárman is BL-be kerülnek viszont közvetlen a csoportkörbe csak két gárda. Így komoly tétje van a maradék három körnek a Monaco számára, akik jelenleg ezüstérmes pozícióból várják a véghajrát.

Adi Hutter csapata parádés sorozatot vett a bajnokság végére. Nyolc meccses veretlenségi sorozata viszont megszakadt az előző fordulóban a Lyon elleni rangadón. Hiába vezettek mrá az első percben és vert gólt gólt házi gólkirályuk Ben Yedder, egy pár centis les majd hajrában kapott gól miatt pont nélkül maradtak. Mivel másik oldalon a Brest és a Lille is gigantikus összecsapást nyert meg, szorul a hurok a Monaco nyaka körül és ma csak a győzelem elfogadható az utolsó helyezett Clermont ellen. Hazai pályán a Stade Louis II-ben ugyan több csalódást keltő eredményt is elértmár a csapat, viszont az utóbbi időben ez már változott és a Lille, Rennes de még a PSG is lőtt gól nélkül maradt a monacoi katlanban. Két hiányzójuk biztosan lesz: Golovin és Jakobs.

A Clermont számára hasonlóan fontos lenne a győzelem hiszen a csapat bár utolsó, helyzetük nem teljesen reménytelen. Az osztályozót érő 16.hely ugyanis "csak" négy pontra van, viszont a Monaco-Lyon-Lorient trió nem tűnik könnyű ágnak. Ahhoz hogy az utolsó fordulóban esélyük legyen a bravúrra a másik kiesőjelölt Lorient ellen, ma és a formába lendült Lyon ellen is óriási bravúr kéne. Ez olyannyira nem reális, hogy szerintem mind a három meccset elfogják bukni. A legutóbbi meccsüket 4:1-re ugyan megnyerték a Reims ellen, de ellenfelük piszkosul rég nem nyert bajnokit és teljesen leeresztett. A Monaco teljesen más tészta lesz, szerintem már félidőre gólokat vernek vendégeiknek és simán húzzák be a találkozót.

Ősszel idegenben is 2:4-re győzött a Monaco, legutóbb Clermont győzelemre pedig 2012-be került sor.

Monaco

Majecki; Vanderson, Singo, Kehrer, Ouattara; Fofana, Zakaria; Akliouche, Minamino, Diatta; Ben Yedder

Clermont

Diaw; Matsima, Pelmard, Caufriez; Zeffane, Magnin, Gastien, Borges; Cham, Virginius, Kyei

Tipp: 3-0

AS Monaco - Clermont: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp