Az as az estética derbijeként harangozza be, és bár nem beszélem a nyelvet, gondolom nagyjából hasonlót jelent, mint magyarul. Így hirtelen nehéz is megfogalmazni, mit is jelent az esztétika. Hogy kinek mi az esztétikus, vagy kinek min a szép, mindenki döntse el. Ám az tény, hogy a Girona idén igen komoly fociz tett a pályára, és szerintem valóban esztétikus foci az, mert kevés sallanggal tolja, eredményesen. A szépség az egyszerűségben rejlik. bár sok csaj is felfogná, aki eleve szép, de szétszabatja magát, feltölt, levesz, stb.stb....

A Girona esztétikus focija sok apró dologból adódik össze. Van egy alapfelfogás, ami működik. Működik, mert a játékosállomány adott hozzá, és egy korszakos csapat állt össze. Minden láncszem a helyén, ami nyílván megbomlik a nyáron, de igyekszik a Girona elérni a 2. helyet.

Baromi fontos klub szempontból a 2. hely, hisz a LaLiga 2. helyezettje mehet a jövő évben rendezendő spanyol Szuperkupára, amiért a szaúdiak jó sok pénzt fizetnek. De rengeteg pénzt a különbség, hogy a tabella 2. vagy 3. helyén végez egy csapat. Viszont a játékosokat leginkább a presztízs érdekli.

Az őszi találkozójuk 46 lövést hozott, amiből 18 talált kaput. Hihetetlen magas számok, az a 46 lövés tényleg olyasmi, amivel szökőévente találkozunk. Ehhez képest még kevés is a hat gól.

Szóval komoly kis csörte lesz, mindkét csapat alapvetően a labdával szeret foglalkozni, kevés foultot várok. A BL-indulás azért nagyjából fix a Gironának is, szóval én megint azt várom, hogy sok helyzetet és gólt hozó szórakoztató meccset játszanak.

Girona - FC Barcelona: Gólok száma - Felett/alatt tipp