Elég fura, ami a Brann Bergennel történik ebben a szezonban. Alap esetben egy elég támadószellemű csapatról van szó, viszont mostanában nem megy nekik a gólszerzés. A hétvégén a bergeniek kiestek a norvég kupából is, így nagy kérdés, hogy Horneland össze tudja-e szedni a fejeket a hétvégére.

Úgy indult a szezon a Bergen számára, ahogyan mindenki számított rá. 4-2-es idegenbeli győzelem a Tromso ellen idegenben és ilyen eredményeket is vártunk tőlük egész szezonban. Ehhez képest a bajnokságban ez lett az egyetlen 2,5 gól overes meccsük és a a hétközben a Levanger ellen sem tudtak gólt szerezni (0-1). Tetézi a problémákat, hogy elsőszámú gól felelősük, vagyis Bard Finne, eltiltását élvezi majd a meccsen, így kell egy helyettest találni, azonban nincs ilyen karakter még egy a keretben. Zsinórban öt underes meccset hoztak le a bergeniek és elég magas a szorzója annak, hogy jön a hatodik is.

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a Brann általában az underes meccsek jobbik oldalán áll, így a kupával ellentétben a bajnokságban szépen gyűjtögetik a pontokat. A Molde és a Bodo mögött harmadik helyet foglalják el, ami végülis papírforma és azt is könnyen el tudom képzelni a szezon végén, hogy ez a három csapat lesz a dobogón a jelenlegi sorrendben. Igazából a Rosenborg is hozza a papírformát, vagyis a középmezőnyt. Ötödik helyen állnak és legnagyobb céljuk az lehet, hogy valahogy odajutnak jövőre a nemzetközi kupába majd, egy esetleges dobogó a bravúr kategória lenne a jelenlegi kerettől. Pechjükre a kupából ők is kiestek a Fredrikstad ellen (0-1) miután a saját kölcsönjátékosuk gólt szerzett ellenük a rendes játék idő végén. Touché.

Ami a gólok számát illeti, az RBK se hozza szaporán az overes meccseket. Míg a Bergen egy alkalommal hozta az overt, addig az RBK kétszer: megkapta a várt pofont a Bodotől (1-3), illetve Haugesundben nyerni tudtak (3-1). Ezen kívül viszont elég vérszegény támadójátékot tudtak bemutatni és hasonlóra számítok most is. Keveset kell kockáztatniuk, mivel jelenlegi kerettől a döntetlen is nagy siker lenne Bergenben és ezt elsősorban stabil védekezéssel tudják majd elérni. Meglátjuk mennyire fog ez menni a foghíjas Brann ellen.

Brann - Rosenborg: Gólok száma - Felett/alatt tipp