A Challenger Tour Ázsiában a dél-koreai helyszínek után (Busan, Gwangju) szépen Kínába tolódott át, ahol a múlt heti shenzheni állomás után a héten Guangzhouban rendeznek eseményt.

A mezőny is lefedi nagyrészt az előző heti indulókat 75% -ban, persze a kínai játékosok most még nagyobb reflektorfényt kapnak érthető módon. Feljövőben van a kínai tenisz, ömleszti magából a játékosokat, ám még nem tudta mostanra sem elérni a számottevő áttörést. Van egy Zizhen Zhangjuk, ám ő sem tud olyan egyenletes ormát mutatni, mögötte pedig két 100 -on túli játékosuk van, az amerikában pallérozódó Shang és a most pályára lépő Bu Yunchaokete, aki próbálja átvágni magát a a Challenger sűrű mezőnyén, ám a nagy ugrás még neki sem sikeredett.

Az esőzés keresztül vágta a pénteki negyeddöntős programot, gy szombatra tolódott a meccse. Itt a sokat tapasztalt ausztrál Duckworth lesz a szembenálló fél, aki ezeken az ázsiai Tour versenyeken rendre jól szerepel, szinte mindegyiken elindul és jó arányban ér a végjátékhoz, ahogyan most is tette. Múlt héten döntőzött, ahol Lloyd Harris ellen kapott ki, de a nála hátrábban jegyzetteket rendre magabiztosan veri.

Kettejük történelme is számlál már egy mérkőzést, tavaly Bu-t az ausszi profi nagyon simán 6:1,6:2 -re verte ugyanezen az ázsiai sorozaton (akkor Shenzenben). Látva a formákat és a kiegyensúlyozottab összteljesítményt azt mondom szombaton is az ausztrál örülhet majd, a plusz pihenő nap is jól jött neki, míg Yunchaoketét a hazai pálya sem fogja megmenteni a búcsúzástól.

Yunchaokete, Bu - Duckworth, James: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp