A spanyol bajnokság is halad a vége felé, lassan véget ér a szezon. A Getafe idénye nem volt túl hangos, erős középszer. Mayoral és Greenwood elöl szépen hozta a gólokat, Ünal dugóit szépen pótolták. Sajnos Damián Suarez visszatért a dél-amerikai térségbe, a maga minden parasztságával, Arambarri sérülésével már a Geta sem ugyanaz a csapat, amelyben még mondjuk cucrella is kiosztott 6-7 foultot meccsenként anno. Középcsapat közepesen erős focival.

A Bilbao a Bajnokok Ligája indulásról valószínűleg az előző héten csúszott le véglegesen, hisz az Atletico elleni bajnokit 3-1 arányban elveszítette. Így az olló tovább nyílt, hat pont a távolság a két együttes között, ráadásul H2H-ban jobb a 'tico, így inkább hét pont az a hat.

A bilbao viszont a Copa del Reyben ezúttal végre végig ment, megannyi finálé (vesztes)után talán 28 év után nyert ismét kupát, pedig a Covid érában is kétszer jutott a fináléba. Ezzel az Európa Liga indulás megvan, a bajnokságban az ötödik helyével ugyanezt éri el. Nem hiszem, hogy túl bika a srácok motivációja. A Bilbao erőfocit játszik, ám én úgy vélem, azért itt már kevésbé motiváltak a srácok. Nagyjából a két Williams tesón múlik, alkotnak-e valamit, de Bordálás meg pont a mester, aki a két méregfogat kihúzza azzal, hogy a csapata majd jó mélyen védekezik. Valószínűleg egy-két korai foulttal jelzik is majd Nico és Inaki felé, hogy ha nem gipszes lábal akarnak nyáron létezni, nem kéne itt ficánkolni.

A két együttes hasonló kvalitásokkal bír, ugyanabban jók. Nyílván a Bilbao picit jobb, de pont ezt kompenzálja a madridi helyszín. Épp ezért vélem úgy, hogy ezek nem igazán bírnak majd egymással, és nem zárom ki, hogy gólt sem fogunk látni.

Zsinórban toltak egymás ellen 5 döntetlent, ezt a szép szériát kár lenne megszakítani. (Viccet félretéve nagyobb motivációja talán a Bilbaónak, lehet, hátha botlik majd a 'tico, de ebben szerintem maguk sem bíznak, és tényleg elszállt a bazk csapatból az átütő erő.)

Getafe - Athletic Bilbao: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp